Jellinek Dániel

Az Indotek Csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa

 

• Jellinek Dániel középiskolai tanulmányait 1991 és 1995 között a budapesti Károlyi Mihály Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola külkereskedelmi vállalkozói tagozatán végezte el, 1992-1993-ban pedig Ausztráliában, a Sidney-ben működő Rendwick High School diákjaként az angolszász oktatási rendszerrel is lehetősége volt megismerkedni. Ezt követően a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kereskedelmi és Vállalkozói Karának volt a hallgatója, ahol vállalkozásszervező közgazdászként végzett 1999-ben.
• 1996-ban társalapítója volt a Tangram Gazdasági Tanácsadó Kft.-nek. A vállalkozás gazdasági tanácsadással, hitelkérelmek és üzleti tervek készítésével, majd privatizációs, illetve különféle ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó megbízások teljesítésével foglalkozott.
• 1997-ben társaival megalapította a Kevin&Thorn Bt.-t, amelynek fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás, válságmenedzsment, valamint turnaround management volt. Egy évvel később került sor a Kevin&Thorn Arbitrázs Rt. megalapítására, majd a csoport 1999-ben felvette az Indotek nevet.
• Jellinek Dániel 2009-ben úgy döntött, hogy az Indotek Group tulajdonának egyharmadát egy amerikai befektető partnernek, a Bohemian Groupnak értékesíti. A tranzakciót követően az amerikai befektetők jelentős tőkeemelést hajtottak végre a csoportban.
• Az általa menedzselt ingatlantranzakciók száma mára meghaladja az ötszázat. Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint húsz irodaház – például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház –, 11 vidéki bevásárlóközpont, több szálloda és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is. Ez utóbbihoz több sportlétesítmény is tartozik a főváros XXI. kerületében, ehhez kapcsolódóan az Indotek Group több mint egy évtizede a csepeli sportélet egyik meghatározó támogatója és finanszírozója.

Sajtómegjelenések

Így született meg az Indotek Csoport. Jellinek Dániel válaszolt a portfolio.hu kérdéseire.

A Portfolio cikkében kiderül, hogyan épült fel az Indotek Group. Jellinek Dániel a csoport ügyvezetője mesél arról, hogyan indult a vállalkozás egy panellakásból és 25 év alatt hogyan vált Magyarországon meghatározó ingatlanpiaci szereplővé.

Megújulnak az Indotek Csoport tulajdonában lévő vidéki plázák

Első ütemben 2,5 milliárd forintot fordít négy vidéki bevásárlóközpont korszerűsítésére az Indotek Group. A felújítás-sorozat Zalaegerszegen kezdődik, ezt követi majd nyár végén a Sopron Plaza korszerűsítése. A felújítás után mindkét bevásárlóközpontban új Auchan is nyílik.