Jellinek Dániel

Az Indotek Csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa

Jellinek Dániel

• Jellinek Dániel középiskolai tanulmányait 1991 és 1995 között a budapesti Károlyi Mihály Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola külkereskedelmi vállalkozói tagozatán végezte el, 1992-1993-ban pedig Ausztráliában, a Sidney-ben működő Rendwick High School diákjaként az angolszász oktatási rendszerrel is lehetősége volt megismerkedni. Ezt követően a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kereskedelmi és Vállalkozói Karának volt a hallgatója, ahol vállalkozásszervező közgazdászként végzett 1999-ben.
• 1997-ben társaival megalapította a Kevin&Thorn Bt.-t, amelynek fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás, válságmenedzsment, valamint turnaround management volt. Egy évvel később került sor a Kevin&Thorn Arbitrázs Rt. megalapítására, majd a csoport 1999-ben felvette az Indotek nevet.
• A Jellinek Dániel vezette Indotek Group 2009-ben úgy döntött, hogy az Indotek Group tulajdonának egyharmadát egy amerikai befektető partnernek, a Bohemian Groupnak értékesíti. A tranzakciót követően az amerikai befektetők jelentős tőkeemelést hajtottak végre a csoportban.
• A cégcsoport ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. Ma mintegy 240 főt foglalkoztat és több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlan terület nagysága összességében meghaladja az 1,5 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik.

Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakópark projekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

A követeléskezelési piacon a csoport elsődleges tevékenysége az ingatlanokkal fedezett vállalati követelések felvásárlása és az ezekkel kapcsolatos workout tevékenység.

Az általa menedzselt ingatlantranzakciók száma mára meghaladja az ötszázat. Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több, mint 20 irodaház például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, több szálloda – köztük a Gellért Szálló és a Sofitel – és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is. Ez utóbbihoz több sportlétesítmény is tartozik a főváros XXI. kerületében, ehhez kapcsolódóan az Indotek Group több mint egy évtizede a csepeli sportélet egyik meghatározó támogatója és finanszírozója.

Az Indotek Group 2014-ben kezdte el portfóliója kibővítését a kereskedelmi ingatlanok piaca felé. Az elmúlt időszak akvizíciónak eredményeképpen a társaságcsoport immár 20 bevásárlóközpont működtet Magyarországon, amelyek kivétel nélkül Budapesten vagy megyei jogú vidéki városokban található több ezer vagy tízezer négyzetméter alapterületű kereskedelmi létesítmények. Köztük van mások mellett a Corvin Plaza, a Duna Plaza, a székesfehérvári Alba és a Debrecen Plaza. 2019-ben a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont megvásárlásával a külföldi piac felé is nyitott a cégcsoport.
2020 januárjában a cégcsoport a felvásárolta a Takarékbank tulajdonában lévő, az ország harmadik legnagyobb alapkezelőjeként számontartott Diófa Alapkezelőt is.

Sajtómegjelenések

Megszólaltak az érintettek a Diófa Alapkezelő eladásáról

Megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról az Indotek Group. A társaság célja, hogy – hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként – biztosítsa a jövőben azt a tulajdonosi hátteret, amelyre támaszkodva a Diófa Alapkezelő tovább tudja erősíteni piaci pozícióit, fejleszteni szolgáltatásportfólióját, mind a vagyonkezelés, mind a befektetési termékek piacán.


Tovább a cikkre

Korrekt fiú, de nem tartoznék neki egy forinttal sem

A szakmájában mindenki ismeri, azon kívül szinte senki. Pedig a 43 éves Jellinek Dániel ma már Magyarország egyik leggazdagabb, de e ligában talán a legkevésbé ismert milliárdosa, egy hatalmas cégbirodalom és ingatlanvagyon gazdája. Egyaránt otthonosan mozog az amerikai befektetők, a hazai bankok és felszámolók, illetve a B és C kategóriás irodák világában. Ha mostanában nagyobb ingatlanportfólió vagy követeléscsomag kerül a piacra, biztosak lehetünk benne, hogy Jellinek Dániel már megvizsgálta. Sőt, jó eséllyel már meg is vette.


Tovább a cikkre

Szép dolog a belvárosi luxus, de Magyarország nem erről szól!

A sokaknak csak lepukkant és értéktelen telephelyeknek, régebbi irodaházaknak tűnő, úgynevezett B és C kategóriás ingatlanokból lett az ország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb ingatlanosa, aki a 150 cégből álló birodalmát egy panellakásból indulva építette fel 25 év alatt. Jellinek Dániellel, az ország “legújabb” milliárdosával, a több mint 1 millió négyzetméter ingatlanterületet tulajdonló és kezelő Indotek csoport tulajdonosával beszélgettünk az első 6000 forintjáról, ingatlanszakmáról, és arról, hogy miért nem Ferrarival megy tárgyalni a bérlőihez.


Tovább a cikkre

Tulajdonost vált a Sofitel

Tulajdonost vált a Sofitel szálloda, az új tulajdonos a Jellinek Dánielhez köthető Indotek-csoport, erősített rá a hvg.hu az Index.hu korábbi értesülésére. A lap azt írja, a Sofitel megszerzéséhez még szükséges a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása.


Tovább a cikkre

Megvásárolta a Gellért Szállót az Indotek Group

Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group.


Tovább a cikkre

Semmi mutyi

Csak a minap bukkant fel a leggazdagabb magyarok listáin, de a Forbes már a százmilliárdosok tízes elit klubjába sorolta. Hogyan fér meg e kis piacon olyan csókos konkurensekkel, mint Mészáros Lőrinc, Schmidt Mária vagy Tiborcz István?


Tovább a cikkre

Az öltönyös gimnazista – aki milliárdos lett

Ha meghalljuk azt az agyonhájpolt szót, hogy start up, akkor egy menő, dinamikus csapatra gondolunk, akik egy jó ötlet miatt szemtelenül hamar meggazdagodnak.


Tovább a cikkre

Jól halad az első vidéki plazafelújítással az Indotek Group.

Hamarosan végez a Zala Plaza felújításával a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group. A felújítássorozat több vidéki plázát is érint: miután végeznek Sopronban, Szegeden és Debrecenben, indulhat a második ütem még idén.


Tovább a cikkre

Így született meg az Indotek Csoport. Jellinek Dániel válaszolt a portfolio.hu kérdéseire.

A Portfolio cikkében kiderül, hogyan épült fel az Indotek Group. Jellinek Dániel a csoport ügyvezetője mesél arról, hogyan indult a vállalkozás egy panellakásból és 25 év alatt hogyan vált Magyarországon meghatározó ingatlanpiaci szereplővé.


Tovább a cikkre

Az Indotek Csoport tulajdonosa a leggazdagabb ingatlanosok között.

Kimondottan jól szerepeltek a hazai ingatlanmágnások a legfrissebb, a Napi.hu gondozásában frissen megjelent “A 100 leggazdagabb 2018” című kiadvány listáján. Bár a 100 leggazdagabb közül


Tovább a cikkre

Megújulnak az Indotek Csoport tulajdonában lévő vidéki plázák

Első ütemben 2,5 milliárd forintot fordít négy vidéki bevásárlóközpont korszerűsítésére az Indotek Group. A felújítás-sorozat Zalaegerszegen kezdődik, ezt követi majd nyár végén a Sopron Plaza korszerűsítése. A felújítás után mindkét bevásárlóközpontban új Auchan is nyílik.


Tovább a cikkre