Jellinek Dániel

Az Indotek Csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa

 

• Jellinek Dániel középiskolai tanulmányait 1991 és 1995 között a budapesti Károlyi Mihály Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola külkereskedelmi vállalkozói tagozatán végezte el, 1992-1993-ban pedig Ausztráliában, a Sidney-ben működő Rendwick High School diákjaként az angolszász oktatási rendszerrel is lehetősége volt megismerkedni. Ezt követően a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kereskedelmi és Vállalkozói Karának volt a hallgatója, ahol vállalkozásszervező közgazdászként végzett 1999-ben.
• 1996-ban társalapítója volt a Tangram Gazdasági Tanácsadó Kft.-nek. A vállalkozás gazdasági tanácsadással, hitelkérelmek és üzleti tervek készítésével, majd privatizációs, illetve különféle ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó megbízások teljesítésével foglalkozott.
• 1997-ben társaival megalapította a Kevin&Thorn Bt.-t, amelynek fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás, válságmenedzsment, valamint turnaround management volt. Egy évvel később került sor a Kevin&Thorn Arbitrázs Rt. megalapítására, majd a csoport 1999-ben felvette az Indotek nevet.
• Jellinek Dániel 2009-ben úgy döntött, hogy az Indotek Group tulajdonának egyharmadát egy amerikai befektető partnernek, a Bohemian Groupnak értékesíti. A tranzakciót követően az amerikai befektetők jelentős tőkeemelést hajtottak végre a csoportban.
• Az általa menedzselt ingatlantranzakciók száma mára meghaladja az ötszázat. Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint húsz irodaház – például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház –, 11 vidéki bevásárlóközpont, több szálloda és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is. Ez utóbbihoz több sportlétesítmény is tartozik a főváros XXI. kerületében, ehhez kapcsolódóan az Indotek Group több mint egy évtizede a csepeli sportélet egyik meghatározó támogatója és finanszírozója.

Sajtómegjelenések

Az öltönyös gimnazista – aki milliárdos lett

Ha meghalljuk azt az agyonhájpolt szót, hogy start up, akkor egy menő, dinamikus csapatra gondolunk, akik egy jó ötlet miatt szemtelenül hamar meggazdagodnak.


Tovább a cikkre

Jól halad az első vidéki plazafelújítással az Indotek Group.

Hamarosan végez a Zala Plaza felújításával a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group. A felújítássorozat több vidéki plázát is érint: miután végeznek Sopronban, Szegeden és Debrecenben, indulhat a második ütem még idén.


Tovább a cikkre

Így született meg az Indotek Csoport. Jellinek Dániel válaszolt a portfolio.hu kérdéseire.

A Portfolio cikkében kiderül, hogyan épült fel az Indotek Group. Jellinek Dániel a csoport ügyvezetője mesél arról, hogyan indult a vállalkozás egy panellakásból és 25 év alatt hogyan vált Magyarországon meghatározó ingatlanpiaci szereplővé.


Tovább a cikkre

Az Indotek Csoport tulajdonosa a leggazdagabb ingatlanosok között.

Kimondottan jól szerepeltek a hazai ingatlanmágnások a legfrissebb, a Napi.hu gondozásában frissen megjelent “A 100 leggazdagabb 2018” című kiadvány listáján. Bár a 100 leggazdagabb közül


Tovább a cikkre

Megújulnak az Indotek Csoport tulajdonában lévő vidéki plázák

Első ütemben 2,5 milliárd forintot fordít négy vidéki bevásárlóközpont korszerűsítésére az Indotek Group. A felújítás-sorozat Zalaegerszegen kezdődik, ezt követi majd nyár végén a Sopron Plaza korszerűsítése. A felújítás után mindkét bevásárlóközpontban új Auchan is nyílik.


Tovább a cikkre