Kora tavaszra véget érnek a felújítási munkálatok Zalaegerszeg legnagyobb bevásárlóközpontjában.

Zalaegerszeg, 2019. január 31.Hamarosan ismét teljes egészében birtokba veheti a nagyközönség a zalaegerszegi Zala Plazát, amelynek korszerűsítése a befejező szakaszához érkezett. A bevásárlóközpont megújult köntösben, új hangulati és dizájnelemekkel, valamint az eddiginél is szélesebb és változatosabb termékpalettát kínáló bérlői mixszel várja majd fogyasztókat.

A tulajdonos Indotek Group tavaly nyáron kezdte meg a munkálatokat, melyek első lépéseként a belső tereket újították meg. Ennek részeként a burkolatokat lecserélték és a falakat újrafestették, az ún. „ételudvar” területén pedig az új bútorok és lámpák hoztak látványos változást a Plaza kinézetében. Ezt követte az épület külső homlokzatának teljes megújítása, amelynek részeként a Plaza új logója is felkerült az épületre.

A korszerűsítésen dolgozó 40 fős szakembercsapat tagjai az épületben összesen 1600 négyzetméter burkolatot újítottak meg, amellyel egyidejűleg 400 db álmennyezet-elemet cseréltek ki, és 1400 négyzetmétert festettek át. A világítástechnika megújítása mellett 450 méternyi elektromos vezeték cseréjét, illetve kiépítését is elvégezték. Az épület külsején a festők 3800 négyzetméter homlokzati acélfelületet mázoltak újra, az üvegfelületeken pedig a szakemberek 300 négyzetméter hővédő fóliát helyeztek fel.

„Az utolsó munkafázisban hamarosan a vizesblokkok és az azokhoz tartozó folyosók felújítása is befejeződik, végül felkerülnek a falakra a tájékozódást segítő táblák és az új logó. Így a végső átadásra is még kora tavasszal sor fog kerülni”- mondta Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési vezetője. A munka befejezésének köszönhetően néhány héten belül az épület egészében megszűnnek az építkezéssel kapcsolatos kellemetlenségek, ugyanakkor a vásárlók minél zavartalanabb kiszolgálását célozta, hogy az üzletek és vendéglátó egységek a felújítás alatt is folyamatosan nyitva tartottak.

A megújulás jegyében az egyre változatosabb bérlői mixet erősíti a Cinema City, a Libri, a CCC és a Pepco mellett immár az Auchan is, mely épp a Zala Plazában nyitotta meg első nyugat-magyarországi kereskedelmi egységét, összesen 2000 négyzetméteren.

Az összesen 10 150 négyzetméter alapterületű, kétszintes pláza Zalaegerszeg és vonzáskörzetének mintegy 98 000 fős lakosságát szolgálja ki 2001 óta. A Zala Plaza 2015-ben került az Indotek Group érdekeltségébe, az új tulajdonos pedig saját forrásból összesen mintegy félmilliárd forintot fordít a zalai megyeszékhely központjában működő bevásárlóközpont korszerűsítésére.

„A felújítással és a bérlői mix felfrissítésével a lakosság igényeinek minél teljesebb kielégítésére törekszünk, legyen szó vásárlásról vagy szórakozásról. Új, és a korábbinál is színvonalasabb vásárlói élményt akartunk teremteni a vásárló közönségnek Zalaegerszegen is”- hangsúlyozta az Indotek Group Plaza fejlesztési vezetője.

Adatok a Zala Plazáról

• Épület teljes alapterülete: 10 150 m2
  • Bérelhető terület nagysága: 7 500 m2
  • Szintek száma: 2
  • Parkolóhelyek száma: 168

Az Indotek Group-ról

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. A magyar–amerikai tulajdonban működő cégcsoport, fő tevékenységeként, a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja, portfóliója alapján a legfontosabb piaci szereplők közé tartozik Magyarországon. A cégcsoport tevékenységének lényege a kockázatok tudatos vállalása és professzionális kezelése, valamint a hosszú távú gondolkodás, amelyek együttesen kiemelkedő megtérülés elérését teszik lehetővé.

Az Indotek Group jelenleg piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 125 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1 millió négyzetmétert, amelyen több mint 1500 bérlő osztozik.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 11 vidéki bevásárlóközpont, több szálloda és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is, emellett az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.