2018. december 18. – Az Indotek Group 2018 november elején állapodott meg a CA Immoval a 16 500 négyzetméteres győri Dunacenter bevásárlóközpont befektetési tranzakciójáról.

Az A+ energia besorolású bevásárlóközpont Győr nyugati részén, az M1-es autópálya lehajtó közelében helyezkedik el, sokszínű bérlői mixének köszönhetően pedig mindenki megtalálja az igényének megfelelő üzletet. A 20 kereskedelmi egységgel büszkélkedő Dunacenter bevásárlóközpont évek óta jó bérbeadottsággal rendelkezik, 2009 októberi megnyitása óta stabil szereplője a város ingatlanpiacának. Az eladót a Colliers International képviselte az ügylet során.

Gulyás Ede, a CA Immo ügyvezetője: Iroda funkciójú kereskedelmi ingatlanok specialistájaként az évekkel ezelőtt elkezdett portfóliótisztítás utolsó lépése Magyarországon a Dunacenter értékesítése. A gazdasági mutatók élénkülésével párhuzamosan az elmúlt években folyamatosan tapasztaltuk a kereskedelem fellendülését, melyet kihasználva új szerződéskötések és meglévő szerződéseink hosszabbítása révén a bérlőinkkel szoros együttműködésben stabilizáltuk a bevásárlóközpont működését. Biztosak vagyunk benne, hogy ez egy jó alap az Indotek számára a sikeres működéshez és a jövőben történő további üzletfejlesztéshez, melyhez sok siker kívánunk!

Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa:

Társaságunk az elmúlt években egyre számottevőbb szereplőjévé vált a hazai kiskereskedelmi ingatlanpiacnak. Tranzakcióink során mindig nagy hangsúlyt fektettünk azokra az épületekre, amelyeknél megfelelő ráfordítás mellett jó lehetőséget láttunk az értékteremtésre. Arra törekszünk, hogy a portfóliónkba került bevásárlóközpontokat a legújabb piaci trendek szellemében korszerűsítsük, egyúttal pedig újra is pozicionáljuk őket annak érdekében, hogy a helyi közösségeket minél hatékonyabban kiszolgálhassuk. Ennek jegyében fejeztük be 2018 májusában a Csepel Plaza korszerűsítését és indítottunk hasonló fejlesztéseket az elmúlt hónapokban Zalaegerszegen és Sopronban. A későbbiekben további felújítások várhatók Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron és más városokban található bevásárlóközpontjainkban is.

A győri Dunacenter jó elhelyezkedésével és magas bérbeadható területével nagyon is beleillik ebbe a képbe. A célunk, hogy a létesítmény a 21. századi elvárásoknak megfelelően korszerűsítsük és üzemeltessük, a bérlők és a központba látogató vásárlók együttes megelégedésére.

Adatok a bevásárlóközpontról

  • 16 500 négyzetméter bérbeadható terület
  • 655 db ingyenes parkoló
  • 2009 októberében átadott
  • A+ energia besorolás
  • Belváros és az M1-es autópálya a közelben

A CA Immo-t 1987-ben alapították és 1988 óta jegyzik a Bécsi Tőzsdén. A vállalat kereskedelmi ingatlanokba, leginkább irodákba fektet be Ausztriában, Németországban és Kelet-Európában. A CA Immo ingatlanvagyona 2011 elején meghaladta az 5 milliárd eurót, mely összegből KKE/DKE és Németország egyaránt körülbelül 40%-kal veszi ki részét. A Csoport magyarországi portfoliója körülbelül 311.589 m2 ténylegesen bérbe adható területet foglal magába, melynek hozzávetőleges értéke a tavaly júniusi adatok alapján 314 millió EUR. Az ingatlanok között megtalálható a Bartók Ház, a Capital Square, a City Gate, az IP West, az R70 Office Complex, a Víziváros Office Center, a Canada Square, a Millenium Towers.

***

Az Indotek Group-ról

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. A magyar–amerikai tulajdonban működő cégcsoport fő tevékenységeként a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és ingatlanokkal fedezett vállalati követelések megvásárlására fordítja, portfóliója alapján a legfontosabb piaci szereplők közé tartozik Magyarországon. A cégcsoport tevékenységének lényege a kockázatok tudatos vállalása és professzionális kezelése, valamint a hosszú távú gondolkodás, amelyek együttesen kiemelkedő megtérülés elérését teszik lehetővé.

Az Indotek Group jelenleg piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A mintegy 200 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 125 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 11 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület és iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.