Új parkolási rend lép életbe a bevásárlóközpont látogatóinak kényelme érdekében

Befejezéséhez közeledik a zalaegerszegi Zala Plaza korszerűsítésének első üteme, amelynek részeként az épület külseje újult meg. Ezzel párhuzamosan  megkezdődött a belső terek felújítása is, amely a tervek szerint az év végére fejeződik be. Fontos változás, hogy a beruházással párhuzamosan október közepétől új parkolási rend lép életbe az épület körül. A Zala Plaza üzemeltetője új, sorompóval felszerelt parkolót alakított ki saját tulajdonú területén annak érdekében, hogy a bevásárlóközpont látogatói mindig elegendő parkolóhelyet találjanak maguknak, amikor vásárlási, vagy szórakozási céllal felkeresik a létesítményt.

Zalaegerszeg, 2018. október 11. Látványos átalakuláson esett át Zalaegerszeg legnagyobb bevásárlóközpontja az elmúlt három hónapban. A tulajdonos Indotek Group július közepén indította el a Zala Plaza korszerűsítését célzó munkálatokat, amelynek részeként elsőként az épület külső homlokzatát újították meg, a második ütemben pedig a belső terek átalakításával folytatódnak a munkálatok.

Az épület korszerűsítésének célja, hogy a bevásárlóközpont még vonzóbbá váljon és az eddiginél is kellemesebb környezettel várja a látogatókat. A beruházáshoz kapcsolódóan a vendégek kényelmét szolgálja a Zala Plaza parkolójának átépítése is.

„Az elmúlt hetekben az épület mellett egy zárt, sorompóval ellátott parkolót is kialakítottunk, amellyel biztosítható, hogy a bevásárlóközpontba vásárlási, vagy szórakozási céllal érkező látogatók a jövőben mindig elégséges szabad parkolóhelyet találjanak maguknak. Az október közepén életbe lépő új parkolási rendszer célja nem a bevételek növelése, így a parkolás első két órája minden látogató számára díjtalan marad, a létesítményben működő mozi vendégei számára pedig három órás ingyenes parkolást kínálunk a hét összes napján a sorompóval felszerelt parkolóban” – fejtette ki Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési vezetője.

A fejlesztés mellett szólt, hogy az elmúlt évek során egyre többen használták olyanok is a Zala Plaza tulajdonában lévő területet parkolásra, akik nem vásárlási céllal álltak meg, megnehezítve ezzel a vásárlók parkolását.

Az új parkolási rendszer csak a plaza tulajdonában lévő, az épület körül található parkoló terület valamivel több, mint felét érinti, a többi, önkormányzati tulajdonú parkolóhelyeket továbbra is korlátozás nélkül, ingyenesen bárki igénybe veheti majd.

A beruházás kivitelezője a bevásárlóközpont belsejében végzett munkavégzés során is folyamatosan gondoskodik a keletkező por és egyéb szennyeződések eltakarításáról. Így az üzletek és vendéglátó egységek a felújítás alatt is folyamatosan és zavartalanul ki tudják szolgálni a vásárlókat.

„A Zala Plaza megújításának fontos lépése volt az is, hogy szeptember elején itt nyitotta meg első nyugat-magyarországi kiskereskedelmi egységét az Auchan, és a továbbiakban is az a cél, hogy a fogyasztói igényekhez még jobban igazodó színvonalas üzletkínálat és a legnagyobb nemzetközi márkák várják a különböző korosztályok tagjait a bevásárlóközpontban” – hangsúlyozta az Indotek Group Plaza fejlesztési vezetője.

A Zala Plaza 2015-ben került az Indotek Group érdekeltségébe, az új tulajdonos pedig saját forrásból félmilliárd forintot fordít a zalai megyeszékhely központjában 2001-ben átadott, összesen 10.000 négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont korszerűsítésére, amely a tervek szerint 2018 decemberére fejeződik be.

Zala Plaza parkolási rend október 15-től:

• Sorompóval ellátott fizetős magánparkoló:
    • A parkolás első 2 órája ingyenes, majd azt követően minden megkezdett óra 200 Ft a hét minden napján.
    • A mozi látogatói számára 3 óra ingyenes, majd minden megkezdett óra 200 Ft a hét minden napján.
  • Ingyenes önkormányzati tulajdonú parkoló:
    • A parkolás korlátlanul vehető igénybe fizetés nélkül bárki számára a hét minden napján.

Az Indotek Group-ról

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. A magyar–amerikai tulajdonban működő cégcsoport, fő tevékenységeként, a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja, portfóliója alapján a legfontosabb piaci szereplők közé tartozik Magyarországon. A cégcsoport tevékenységének lényege a kockázatok tudatos vállalása és professzionális kezelése, valamint a hosszú távú gondolkodás, amelyek együttesen kiemelkedő megtérülés elérését teszik lehetővé.

Az Indotek Group jelenleg piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 125 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 11 vidéki bevásárlóközpont, több szálloda és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is, emellett az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel van jelen a lakossági ingatlanpiacon is.