Idén először összefognak az ország plazái karácsonykor. A vidéki és fővárosi bevásárlóközpontok egy súlyosan beteg kisgyerek álmát szeretnék valóra váltani a Rejtélyek karácsonya programsorozattal. December első három hétvégéjén, csütörtöktől vasárnapig a plazákban egy óriási karácsonyfagömbbel és izgalmas játékokkal találkozhatnak a családok, akik játék közben a kívánságteljesítő Csodalámpa Alapítványt támogathatják.

2019 December 6. – Idén karácsonykor országosan 15 plazában egy óriási karácsonyfagömbbe bújva, játék közben segíthetnek a kicsik és szüleik a Csodalámpa Alapítványnak, hogy szebbé tegyék egy beteg gyermek karácsonyát. A plazákban rendezett Rejtélyek karácsonya keretében gyűjtött adományokból a szervezet egy daganatos betegséggel küzdő kislány gyógyulását szeretné segíteni.

A Csodalámpa 2003 óta teljesíti életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Céljuk, hogy az álmok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermekeknek és családjuknak a hosszú kezelések elviseléséhez. Az alapítvány évente 260-280 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyermek álmát váltja valóra, megalakulásuk óta eddig összesen 3751 alkalommal nyújtottak segítséget.

Az idei karácsonyi kezdeményezéshez 13 megyéből összesen 15 plaza csatlakozott, amelyekben három héten keresztül csütörtöktől vasárnapig lehet kipróbálni az óriás karácsonyfagömböt, amelyben játékos fejtörők megoldásával a kicsiknek a Mikulás elveszett szaloncukor raktárához kell megtalálniuk a kulcsot. A Csodalámpát támogató lelkes adományozók nagylelkűségük jeléül egy lemosható, karácsonyi tetoválást kapnak, amely igazolja jótettüket.

Felkai Márta, a Csodalámpa kommunikációs vezetője az összefogás kapcsán elmondta: „Nagyon örültünk a bevásárlóközpontok összefogásának, hiszen karácsony előtt sokan az itt található üzletekben vásárolnak ajándékokat, így minden eddiginél több emberhez eljuthat a szervezetünk híre. A plazákat üzemeltető Indotek Group marketingvezetője, Rázmány Hedviga hozzátette, a bevásárlóközpontok jó lehetőséget biztosítanak a vásárlók társadalmi felelősségvállalásának ösztönzésére, hiszen ajándékvásárlás közben bárki megpihenhet egy játék erejéig, és amíg gyermeke játszik, egy tetszőleges összeggel hozzájárulhat a hatéves kislány álmának megvalósításához.

A kezdeményezéshez csatlakozó bevásárlóközpontok:

Balaton Plaza, Veszprém
Duna Plaza, Budapest