Valóra váltották egy daganatos kislány álmát az ország plázái

Közel 400 ezer forintot gyűjtöttek össze az ország plázái a Pro Voluntarius díjas, kívánságteljesítő Csodalámpa Alapítványnak. A budapesti és a vidéki bevásárlóközpontok a Rejtélyek karácsonya program keretében fogtak össze először, tavaly decemberben. A plázák a három hétvégén keresztül gyűjtött adományokból egy daganatos betegséggel küzdő kislány kívánságát váltották valóra, a megmaradt összeggel pedig a Csodalámpa jövőbeli munkáját segítik – írta közös sajtóközleményében a Csodalámpa Alapítvány és az Indotek Group.

Újabb gyermek álma vált valóra a kívánságteljesítő Csodalámpa Alapítvány jóvoltából, amely ezúttal az ország bevásárlóközpontjait hívta segítségül. A daganatos betegséggel küzdő hatéves kislány karácsonyi kívánsága egy táncprogrammal ellátott Xbox játékgép volt, hiszen a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is imád táncolni. Az ország plázáit tömörítő Indotek Group a Rejtélyek karácsonya keretében gyűjtött adományokból járult hozzá a kislány meglepetéséhez.

A kezdeményezéshez csatlakozó bevásárlóközpontok: Balaton Plaza (Veszprém), Duna Pláza (Budapest), Corvin Pláza (Budapest), Csepel Pláza, Debrecen Pláza, Kaposvár Pláza, Sopron Pláza, Szolnok Pláza, Szeged Pláza, Zala Pláza, Nyír Pláza (Nyíregyháza), Alba Pláza (Székesfehérvár), Kanizsa Centrum (Nagykanizsa), Győr Pláza, Miskolc Pláza.

A Csodalámpa 2003 óta teljesíti súlyosan beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Céljuk, hogy a sokszor elérhetetlennek tűnő álmok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermekeknek és családjuknak a hosszú kezelések elviseléséhez. Az alapítvány évente 260–280 életveszélyesen beteg, három és tizennyolc év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyermek álmát váltja valóra, megalakulásuk óta eddig összesen 3790 alkalommal nyújtottak segítséget.

Kiadvány: hirado.hu
Megjelenés dátuma: 2020.01.17